3 Mart 2010 Çarşamba

James Turk: "Dolar emisyonu düşük gösteriliyor"

Kaynak: fgmr.com

Kendisinden daha önce de bahsettiğim James Turk, son "altın-para raporu"nda dolar emisyonu hacminin büyük ölçüde eksik gösterildiğini "iddia" etmiş.

Bugünlerde Yunanistan'ın Euro'ya geçtiği dönemden beri mali durumunu olduğundan daha iyi göstermek için bazı bilgileri gizlediği, bazılarını da "makyajladığı" yönündeki haberler çarşaf çarşaf yayınlanıyor.

Mevcut havaya bakınca, sadece Yunanistan bu işleri çevirmiş. Yunanistanla dalga geçenlerin, hatta hesap soranların sanki hepsi sütten çıkmış ak kaşık! Özellikle İngiliz ve İspanyol yetkililerin bugünlerde Yunanistan hakkındaki yorumlarına çok gülüyorum. Kesip saklanası haberler!

İnsanların günü kurtarmaya, yarın mahcup olacakları kesin olduğu halde bugünün tadını çıkarmaya bu derece hevesli olmaları benim bi türlü anlayamadığım bir şey. (Belki de o nedenle "demode"yiz! Bugün elma, yarın armut diyenler, dün ne dediğini unutup bugün tam tersini söylemekten gocunmayanlar daha makbul yaratıklar "bu" dünyada...) Carpe diem, make my day gibi deyimlerin tam çevirisi de o nedenle yapılamıyor herhalde... Belki de bu krizin iyi tarafı, o tipleri madara ederek o kültürün hakimiyetini de bitirmesi olacak!

Neyse efendim, Yunanistan haberleri arasında James Turk'un bahsettiğim "iddia"sı pek manidar göründü bana.
Gerçek dolar emisyonunun, FED'in açıkladığının neredeyse iki katı kadar olduğunu ve hiper enflasyon sınırına yaklaştığını söylüyor. Hesaplama detayları izlenen mantık silsilesi makalede var.
Herhangi bi hesaba dayanmamakla birlikte, dolar arzının eksik gösterilmekte olduğunu hissi olarak zaten bu satırların yazarı da uzun zamandır düşünüyor. En azından, PPT'ye global piyasaları manipüle etmesi için tevdi edilen paranın M1 ve M2'nin neresinde gösterildiğini uzun zamandır merak ediyorum! Araba henüz devrilmediği için de şimdilik öğrenemeyeceğiz sanırım!
Bakalım FED'in de (aynen Yunanistan ve diğer saz arkadaşları gibi!) bazı dataları çarpıttığı ne zaman ortaya çıkacak?
Free Gold Money Report
by James Turk
Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.