3 Mart 2010 Çarşamba

Soros: "Wall Street'in hedge fundcıları euroyu bitirmek için operasyon kararı aldı"

Basına yansıyan başlıktaki haber bazılarını çok kızdırmış. Ancak hiç şaşırtıcı değil bence!

Bkz.

SOROS'TAN BÜYÜK İDDİA!!!
Ünlü yatırımcı Soros’un “Wall Street’te ‘Euro’nun ölümü’ için yemekli toplantı yapıldı” iddiası şok etti"

Soros’tan bomba gibi iddia
Dünyanın en etkili para piyasacısı ve piyasa oyuncusu bir başka deyişle spekülatörü George Soros geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile piyasaları şaşkına çevirdi


Durum sıkıştıkça, ileride daha ne iddialar, ne komplo teorileri duyacağız kim bilir!..

Bir iddia da benden: Soros'un bahsettiği o toplantı sadece hedge fundcıların kendi inisiyatifiyle ve sadece spekülatif kazanç amaçlı bir toplantı değildir! Arkasında, doların gittikçe azalan rezerv para rolünün ve doların değerinin tartışma konusu yapılması çabalarını baltalama amaçlı "derin" destek de vardır.

Yoksa durum ciddi! Zaten Çin de dolar varlıklarını nominal olarak bile azaltmaya başlamış, son açıklanan aylık verilere göre. Böyle bi ortamda euronun alternatif olarak algılanması riskini yol yakınken bertaraf etmek gerekir. Hoş, euro'Nun doların yerini alabilecek çapı gerçekte yok ama denize düşen yılana sarılır. Hazır Yunanistan vakası ve İspanya, Portekiz, İtalya söylentileri çıkmışken, düşene iyi bi tekme vurup sağlam yere sermek, yine tek tabanca kalıp köpeksiz köyde değneksiz dolaşmak (istediği kadar karşılıksız dolar basıp piyasaya sürebilmek!) için iyi fırsattır.

Zira artık eskisi kadar o yeşil boyalı kağıtları almıyor ROW. Onlara; "bakın alternatifiniz yok, bu yeşilleri almayıp da Avrupa'nın paçavrasını mı alacaksınız?" diyebilmenin şartıdır, bu bahsedilen türden toplantılar ve devamındaki hareketler!..

İzleyip görelim..
Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.