8 Şubat 2011 Salı

"Beklenen Çöküş"ün vadesi belli oldu: üç yıla kadar!

Başta ABD birçok gelişmiş ekonominin mevcut durumunun parlak olmadığı konusunda hemen herkes hemfikir. Bu ortamda bile "çöküş" kelimesi tabu olduğu için ağza pek alınmıyor ama aşırı naifler hariç çok kişi beyan edemese de kaçınılmaz bir çöküş bekliyor. Belli olmayan şey, bu çöküşün zamanlaması.

Az önce gözüme ilişen bir haber, çöküşün beklenen zamanlaması konusunda ipucu yakalamamı sağladı! Aşağıya aldığım Anadolu Ajansı haberine göre, FDIC, ABD'nin (henüz batırılmadığı için) "büyük" ama gerçekte "zombi" bankalarının yöneticilerinin bir de utanmadan milyon dolarlık prim almaya devam etmelerini bi türlü engelleyemese de, "en az 3 yıl" ertelenmesini planlıyormuş.

Neden 3 yıl? 2 veya 5 yıl değil de 3 yıl? Demek ki bugünkü oyunun en fazla üç yıl daha sürdürülebileceğini, o üç yıl geçtikten sonra bugün prim taep eden yöneticilerin prim talep edecek hallerinin ya da prim talep edecekleri bankalarının kalmayacağını düşünüyor olmalılar!

Diye çıkarsama yapıverdim! Üç yıla kadar anlarız!


(YENILEME)FDIC,BUYUK FINANSAL SIRKETLERIN UST YONETICILERININ YILLIK PRIMLERINI EN AZ 3 YIL ERTELEMEYI PLANLIYOR

ABD FEDERAL MEVDUAT SIGORTA FONU (FDIC), BUYUK FINANSAL SIRKETLERIN UST YONETICILERINE YILLIK PRIM ODEMEYI ERTELEMEYI PLANLIYOR. FDIC, 50 MILYAR DOLAR VEYA UZERINDE VARLIGI OLAN SIRKETLERIN UST YONETICILERININ YILLIK PRIMLERININ YARISINI ALMALARI ICIN EN AZ 3 YIL BEKLEMELERI KURALINI GETIRMEYI ONERIYOR.
ONERIDEN, BANK OF AMERICA, JPMORGAN CHASE, CITIGROUP, GOLDMAN SACHS VE
WELLS FARGO GIBI BUYUK FINANSAL KURULUSLAR ETKILENECEK. HUKUMET YETKILILERI VE KANUN YAPICILAR, KISA DONEM RISK ALIMINI TESVIK ETTIGI GEREKCESIYLE BUYUK MIKTARDAKI PRIMLERIN FINANSAL KRIZIN CIKMASINDA PAYI OLDUGUNU DUSUNUYOR. ONERININ KABUL EDILMESI ICIN ABD MERKEZ BANKASI (FED), HAZINE BAKANLIGININ IKI AJANSI VE SERMAYE PIYASASI KURUMU (SEC) GIBI DIGER BUYUK FINANSAL DUZENLEYICI KURUMLARIN DA ONAYINDAN GECMESI GEREKIYOR. FON, AYRICA, TUM ABD'LI BANKALARIN SIGORTASI ICIN BUYUK BANKALARIN DAHA FAZLA PAY ODEMESINI GETIRMEYI PLANLIYOR.


-AA-
Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.