25 Kasım 2009 Çarşamba

Kitap değerlendirmesi: "Bu Sefer Farklı"


Carmen Reinhart ile Kennetth Rogoff'un son kitabından daha önce bahsetmiştim.
Adını, bütün çöküşler öncesindeki balonlar şişerken söylenen tekerlemeden alan kitap hakkında bugün bi kitap değerlendirmesine rastladım. Kitabın tamamını okuyamayanlar için yararlı bi eser!


Hoşuma giden iki cümlesi şöyle:
This book is needed now because many so-called scholars implicitly assume that the US Government could never default on its obligations. Yes, it would be a horror, but leading nations in the world have defaulted before, and they will do so again. It is the nature of mankind that it is so. Promises happen in good times, and defaults happen in bad times.
Meali: Bugünlerde bu kitaba ihtiyaç var. Çünkü kerameti kendinden menkul bazı akademisyenler ABD hükümetinin asla iflas etmeyeceğini varsayıyorlar. Evet öyle bir şeyin gerçekleşmesi korkunç bi durum yaratır ama geçmişte de dünyanın lider ülkeleri iflas etti ve bundan sonra da bu durum gerçekleşecek! Bu durum insanoğlunun doğasında var. Verilen sözler iyi zamanlarda tutulur, iflaslar ise kötü zamanlarda gerçekleşir!"
Who could benefit: if you want intellectual confidence that disasters can happen even in the US (note we have had two so far), this will give you confidence that you are not a nut. If you want to educate one of your friends who thinks that disasters are impossible, this is the book for him. Just make sure he is willing to endure a semi-academic book.

[Bu kitaptan] kim yararlanabilir: Eğer felaketlerin ABD'de bile olabileceği konusunda entelektüel güvence istiyorsanız, bu kitap size garanti verir. Ya da şayet "felaketler imkansızdır" diye düşünen arkadaşlarınızdan birini gerçekler konusunda eğitmek istiyorsanız, bu kitap tam ona göre..."

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.