2 Kasım 2009 Pazartesi

CIT -nihayet!- gitmiş. CITI ne zaman?

Bu haftasonu CIT Group nihayet iflastan korunma (ABD'nin meşhur Chapter 11) başvurusunu yapmış. Bazılarınca kaçınılmaz görünen ve uzun zamandır beklenen bir gelişme nihayet gerçekleşmiş!

Aynı kişilerin beklediği başka gelişmeler de var. Mesela, CIT ile yegane farkı bir adet "I" harfinden ibaret olan bankaya sıra ne zaman gelecek?

Geçen sene Lehman giderken "Biz daha fazla yerliyiz. Biz gidersek yanımızda başkalarını da götürürüz" diyerek ABD hükümetinden "tamam koçum, arkandayız. Merak etme sen" sözüyle açık çek kapmayı başarmıştı. O günden beri de "batırılamayacak kadar büyük" gazıyla (aslında yaşayamayacak kadar dinozor oomasına rağmen) bitkisel hayatta gidiyor. Ama zararları da gittikçe "çuvala sığmayacak kadar" büyüyor. Bakalım ABD hükümeti bu dipsiz kuyuya para atmaktan ne zaman vazgeçip CIT'in kafiyedaşının da fişini çekecek?

CITI'nin sonu CIT gibi olmaz. CITI'nın arkasında ABD hükümeti var diyenler için, benim değil, başka birinin yazdığı şu yazıdaki rakamlara göz atmalarını önerebilirim.

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.