25 Kasım 2009 Çarşamba

Marc Faber: "Üretilmiş bir düşmana savaş açılacak ve çöküş gelecek"

Bir kaç hafta önce Garanti Master's'ın davetiyle İstanbul'a da gelmiş olan Marc Faber, bugün Singapur'da bir konferansta konuşmuş İstanbul'da söylediklerine benzer şeyler söylemiş.Bu da Marc Faber'in en kötümser tahmini başlığıyla haber olmuş. Aslında aynı şeyleri İstanbul'da da söylemişti ama burada söylerken o kadar dikkate alınmamış demek ki!

İstanbul'daki konferansında da "savaş" kelimesini telaffuz etmesi üzerine dinleyicilerin biri; "bahsettiğiniz savaş kiminle kimin arasıonda olacak ve TR ne tarafta yer alacak?"

Marc Faber'in cevabı: "Savaş ABD+AB (kısaca "Batı") ile Asya ve Ortadoğu arasında olacak. TR ve Avustralya'nın durumu belirsiz. Her iki tarafta da yer alabilirler." demişti ve TR'nin menfaatinin Batı değil Asya tarafında yer alması yönünde olduğunu belirtmişti.

Bugün Singapur'da da ABD'nin "kendi üreteceği bir düşmana" (invented enemy) karşı savaş açacağını ve büyük finansal çöküşe neden olacağını söylemiş.

İnşallah yanılır demekten başkası gelmiyor insanın içinden. Her ne kadar, "bu işler inşallahla maşallahla olamz" sözü de Türkçemizde bulunsa da...

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.