21 Ekim 2009 Çarşamba

"Hedge fund domino taşları düşmeye başlayabilir"

Galleon Management unvanlı bir hedge fund'ın geçtiğimiz günlerde insider trading suçlamasına maruz kalması ve yaklaşık 3.7 milyar dolar batırması üzerine yapılan bir yorumda, hedge fund piyasası için "domino taşı" benzetmesi yapılarak, yakında tüm hedge fund sektörünün çuvallayabileceği hatırlatılıyor. Aslında buna "çuvallayabileceği" gibi bir olasılık (olabilir de olmayabilir de) değil, mukadder çöküşün artık oldukça yaklaştığı demek daha doğru olacaktır!

Zavallı Kalyon'cular, 1-2 ay daha idare edemediler! Hem kendileri 2009 için çuvallar dolusu bonustan oldular, hem de kendi müşterileri yüzünden piyasaya gelen satış talebi nedeniyle umutsuzca aynı numarayı çevirmeye çalışan diğer hedge fundcı arkadaşlarının tezgahını tehlikeye attılar! (ifadeye dikkat. İddiam şu: Yaptığı numaralar bakımından Kalyoncular yalnız değil. Önümüzdeki dönemde bir sürü HF için benzer haberler duyacağız. Bugün 21.10.2009, Demirbank olsaydı, "iyi günler" dilerdi!)

Her ne kadar bu yıl sonuna kadar (portföy yöneticilerinin 2009 bonuslarını garantiye almak için ite kaka geciktirileceği anlaşılsa da,) kanaatimce, önümüzeki yıl için ciddiyetle dikkate alınması gereken bir uyarı! Zira mızrak çuvala sığmaz demiş atalarımız!

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.