25 Haziran 2009 Perşembe

D Gökçe: "Skidelsky Ağır Konuştu"

Bilgi Üniversitesinde Salı günkü Robert Skidelsky konferansını dinleyenlerden olan D. Gokçe bugün Akşam'daki köşesinde konferans ve Skidelsky'e değinmiş.

Skidelsky'nin biyografisine ilişkin verdiği bazı detaylar, bana bu krizi tahminde başarılı olanların (ve çuvallayanların) ortak özelliği konusunda kafamdaki şablona uygun ipuçları verdi. Rus asıllı olan Skidelsky, Çin'de büyümüş, İngiltere'de Lord olmuş. Arap asıllı ama müslüman olmayan, çocukluğu İstanbul'da geçen ve şimdi ABD'de yaşayan Rubini gibi "kültürler arası tecrübesi geniş olan" biri. Bu krizi doğru okuyabilenlerin çoğunda dikkat çekici özellik bu değil mi? Tek yönlü yaşamış olanlar, olaylara sahip oldukları tek gözlükle bakıyorlar. Kültürler arası tecrübesi olanlar ise farklı perspektiflerden bakarak olup bitenleri çok daha iyi algılayıp analiz edebiliyorlar. Bu bakımdan bence Türkler de "safkan" batılılara göre çok daha avantajlı. En şanssız olanlar ise WASP'lar olacak sanırım. Hayatta bi konuda da başarısız olsunlar artık!

D. Gökçe konferansa not alanlar arasında olmasına rağmen yazısında Skidelsky'nin konferansta söylediklerine pek değinmemiş. Adeta sadece başlıkta "ağır konuştu" demekle yetinmiş. Hoşuna mı gitmedi acaba Skidelsky'nin söyledikleri?

http://www.aksam.com.tr/2009/06/25/yazar/13275/deniz_gokce/skidelsky__agir__konustu_.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.