16 Haziran 2009 Salı

Rusya global rezerv para birimi konusunda ihtiyatlı olunmasını istiyor-Rus müsteşar

BERIC toplantısında Doların rezerv niteliğinin tartışmaya açılacağı haberlerinin yarattığı sarsıntı gecikmeden geri adım açıklamasına neden olmuş anlaşılan. Ancak bu durumda sorun çözülmüş oluyor mu?

10:22 16Jun2009 YEKATERINBURG, Rusya, 16 Haziran (Reuters) - Üst düzey bir Kremlin yönetimi yetkilisi, Rusya'nın finansal çalkantı yaratmaya çalışmadığını ve global rezerv para biriminin değiştirilmesi konusunda ihtiyatlı bir yaklaşım izlenmesinden yana olduğunu söyledi. Basın toplantısında konuşan Arkady Dvorkovich, "Şu anda ihtiyacımız olan son şeyin finansal piyasalarda yeni bir çalkantı olduğunu biliyorsunuz" dedi. Dvorkovich, "Biz de dahil olmak üzere kimse dolara zarar vermek istemiyor. Bu konudaki yaklaşımımız sorunun nüanslarını bütün incelikleriyle tartışmaktır" dedi. Dünya ekonomisinin para birimi konusunda belirsizlikte kalmaması gerektiğine inandığını belirten Dvorkovich, Kremlin yönetiminin global rezerv para birimi konusundaki tavrının ihtiyatlı olduğunu belirtti. Dvorkovich ayrıca ruble, yuan, emtia ile ilgili para birimler ve altın rezervlerinin de IMF'nin SDR sepetine eklenmesi gerektiğini kaydetti.
Haberin orijinali için tıklayınız: [ID:nLG370215] ÖNEMLİ: Bu haber, linkleri yukarıda belirtilen haber ya da haberlerden derlenmiştir. Tam çevrilmiş metin olmayabilir.
(Haberi yazan Gleb Bryanski; Haberi derleyen Can Sezer; Redaksiyon Ayşe Sarıoğlu) ((can.sezer@reuters.com; +90 212 350 7000, Reuters Messaging: can.sezer.reuters.com@reuters.net))
For Related News, Double Click on one of these codes:[TS] [TSI] [DNP] [TR] [TRN] [RU] [CN] [G7] [PLCY] [MCE] [FRX] [DIP] [US] [ASIA] [EMRG] [EUROPE] [MEAST] [SEEU] [CEEU] [CISC] [G8] [GEN] [PIL] [POL] [LTR] [RTRS] Tuesday, 16 June 2009 10:22:56RTRS [nSEZ626336] {TR}ENDS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.