16 Haziran 2009 Salı

Rusya: Yeni rezerv para birimine ihtiyaç var

Reuters'de geçen aşağıdaki türden haberlere son zamanlarda giderek artan sayıda rastlanmasına rağmen, bu tür gelişmeler bizim ortodoks iktisatçılar tarafından , "dolara bişey olmaz abicim" özgüveniyle hiç gündeme getirilmemekte, bu tür haberlerin sadece sadece bir kısmı gazetelerde tek sütun haber olabilmektedir.

Bu blogda, mevcut rezerv para biriminin geleceğine ilişkin aşağıdaki türden haberler rastlandıkça derlenecektir. Zira mevcut "ignorant" ekonomi medyamız, ileride mukadder değişiklikler vuku bulduğunda çok şaşırmaya ve "kimsenin tahmin edemediği değişiklikler" diye yorumlar yapmaya aday görünmektedir. Aynen mevcut kriz bağıra bağıra gelirken "Amerikaya bişey olmaz abicim" diyerek semptomlara hiç dikkat etmeyip, ondan sonra da "aaa hiç kimsenin tahmin edemediği bi kriz" diye ahkam kesmeleri gibi. Aynı tipler bugünlerde aşağıdaki türden haberleri gözardı etmekle meşgul. Aynı kişiler yarın doların tahtı sarsılınca da "aaa dolar bu hallere düşer miydi? ama hiç kimse doların devrinin biteceğini tahmin edemezdi ki" diyeceklerdir. Aşağıdaki türden haberler, gelecekte o cümleyi sarfedecek iktisatçılara bugünden ithaf edilmiştir.





09:18 16Jun2009 RTRS-Rusya'ya göre dünyada yeni rezerv para birimlerine ihtiyaç var


YEKATERINBURG, 16 Haziran (Reuters) - Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, dünyada yeni rezerv paralara ihtiyaç olduğunu söyledi. Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (SCO) zirve toplantısına katılan Medvedev, "Uluslararası para sistemini sadece doları konsolide ederek değil, aynı zamanda yeni rezerv paralar yaratarak da konsolide etmemiz gerekir" dedi.
Haberin orijinali için tıklayınız: [nLG281330] ÖNEMLİ: Bu haber, linkleri yukarıda belirtilen haber ya da haberlerden derlenmiştir. Tam çevrilmiş metin olmayabilir.
(Haberi yazan Conor Sweeney; Haberi derleyen Ayşe Sarıoğlu; Redaksiyon Ercan Ersoy) ((ayse.sarioglu@reuters.com; +90 312 292 7000, Reuters Messaging: ayse.sarioglu.reuters.com@reuters.net))
For Related News, Double Click on one of these codes:[TS] [TSI] [DNP] [TR] [RU] [MCE] [FRX] [POL] [DIP] [ASIA] [EMRG] [PLCY] [EUROPE] [MEAST] [SEEU] [CEEU] [CISC] [GEN] [PIL] [LTR] [RTRS] Tuesday, 16 June 2009 09:18:27RTRS [nERS622704] {TR}ENDS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.