4 Ağustos 2009 Salı

Youtube'dan süper 1 şarkı: Enflasyon mu, deflasyon mu?



Country müziğindenpek anlamam ama müziği de sözlerini de pek sevdim.

"Zimbabwe mi olacağız (hiper enflasyon), Japonya mı? (deflasyon)" diye soruyor!

Naçizane cevabım: neden sadece biri ile yetinsin ki? Orası koca Amerika! İkisi birden (stagflasyon) neden olmasın? İkisi birden yakışır!

Bu arada bu şarkıyı yapan "Merle Hazard" grubunun (iktisattaki ahlaki çöküntü - moral hazard- kavramına nazire!) mortgage krizi ve ekonomi üzerine başka güzel şarkıları da varmış. Youtube ya da Grubun web sitesinden ulaşılabilir. Hedge, mark-to-market, bailout gibi isimler taşıyan başka şarkıları da var. Hepsi şuradan izlenebilir:

http://www.merlehazard.com/Merle_Hazard/Home.html

Ekstra malumat:

Merle Hazard adını alırken 1970'lerin meşhur bir country müzisyeni "Merle Haggard"dan da etkilenmiş sanırım. Güzel bi kolaj olmuş! Merle Haggard'ın bazı şarkıları:

http://www.youtube.com/watch?v=BXshNR0nmp8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ffHcGlF0xDw&feature=related

Merle Hazard bana bi fıkrayı da hatırlattı.

Özetlemek gerekirse; hani bütçesi sürekli açık veren bi ülkenin kralı halka yeni yeni vergiler koyuyormuş. Her seferinde halk homurdansa da ilave vergiler devam ediyormuş. Birgün halk homurdanmayı bırakmış, artık dayanılmaz hale gelen vergilere bakıp gülüp oynamaya başlamış. Kral o noktada artık daha fazla yüklenmemek gerektiğini anlamış ya, mevcut krizin artık insanları krize özgü gruplar kurup krize özgü şarkılar söyletmeye başlatmasını da öyle mi yorumlamak lazım yoksa?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.