28 Temmuz 2009 Salı

"Doların gerçek değeri neredeyse tamamen sıfırlandı"

Aşağıdaki yazıyı tüm dolar müritlerine hediye ediyorum.

The True Value of the US Dollar Is Almost Completely Gone
By Alex Koyfman

Monday, July 6th, 2009
http://www.goldworld.com/articles/collapse-us-dollar/432

Dün akşam bir yemekte doların istikbali üzerine muhabbet ederken, insan olarak çok sevdiğimiz ancak mevcut global makro sorunlara fazla kafa yormadığı çok bariz olan bir üstadımıza doların istikbalinin karanlık olduğunu söyleyince verdiği tepki de benim için şaşırtıcıydı. "hepimizin çoluğu çocuğu var. Yapmayın böyle, dolar çökerse dünya yıkılır" mealinde söyledikleri, yoksa doları çökerten bunun farkına varıp söyleyenler mi? diye şüphe etmeme neden oldu! Acaba bu blog yazarı gibiler "doların gidişatı gidişat değil, ayağımızı denk atmak lazım" demeseler, dünya çok daha iyi mi olacak? Dolar bu gidişe rağmen ayakta kalabilecek mi?

Tekrar etmek gerekirse, doların çöküşü dünya için hiç iyi olmayacak. Ama sonucun iyi olmayacak olması, mukadderatı engelleyebilir mi?

Bir delinin kalabalık bir meydana bomba atıp onlarca kişiyi öldürmesi de hiç iyi bişey değil, insanlar için de kendi için de hayırlı değil ama sonucun kötü olması, yapılmasını engelleyemiyor!

Keşke doların gidişatını durdurma gücüm olsa da üstadın ve kendi çocuklarımızın geleceğini daha güzel yapma şansım olsa! Doların gidişatını tersine çevirme gücüm olmadığı için, sadece yapabildiğim şey olan UYARI ve UYANDRMA görevimi yapmaya çalışıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.