17 Temmuz 2009 Cuma

Valizden çıkan $134 bn ABD Tahvili yoksa sahte değil mi?





23 Haziran'da düştüğüm notta, İtalya'dan İsviçre'ye geçmeye çalışan iki Japonun valizinde yakalanan 134 milyar dolarlık ABD tahvilinin "sahte" olduğu haberlerine ilişkin, "sahte deyip borcu reddetmek iyi fikir ama geride daha çok var" mealinde şeyler yazmıştım.

Bugün rastladığım bi haberde, yakalanan o bonoların sahte olmadığı, ayrıca Bernanke ve Greenspan imzalı FED antetli başka kağıtların da yakalandığı gibi konuya ilişkin resmi açıklamalara aykırı benim "çizgi dışı" görüşlerimi daha da ileri götüren bilgilere rastladım. hatta "Hele hesaplaşmak için, 30 Eylül 2009 gelsin görüşürüz" mealinde tarih bile vermesi konuyu daha heyecanlı hale getiriyor. İzlemeye değer bir mevzu gibi görünüyor.
Haberde, yakalananların Japon değişl Filipinli olduğu ve gerçek rakamın da 134 milyar değil "beşyüz küsur milyar dolar" olduğu gibi enteresan detaylar var. "500 milyar dolar!" yani TR'nin bütün iç-dıştoplamından fazla ve TR'nin neredeyse yıllık gayrisafi milli hasılası kadar!
Bu durumda ABD'nin Çin'den sonraki ikinci büyük alacaklısı sıra değiştirebilir! Konu çok entersan ve şayet gerçekse çok çok önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.