16 Temmuz 2009 Perşembe

UFWC: United Future World Currency , İtalya!








Berlusconi'nin İtalya'daki G-8 zirvesinde liderlere hediye ettiği müstakbel global para biriminin değeri 2.800 Euro (3.900 dolar) imiş! Aslında geçmişi temsil eden diğer hediye olan kitaplar çin 100-150 bin euro rakamlarının telaffuz edildiği düşünülürse, fazla değil.

Ayrıca müstakbel global para biriminin adı şimdilik "Birleşik Gelecek Dünya Para Birimi"ni temsil etmek üzere "Eurodolar" olarak adlandırılmış ama müstakbel birleşik para brimin adı ve sembolü, dünya genelinde öğrenciler arasında düzenlenecek bir yarışma ile belirlenecekmiş.

Berlusconi UFWC projesinin mimarı olan Sandro Sassoli'yi tebrik ederken, müstakbel ortak para biriminin isim ve sembolünün öğrenciler tarafından belirlenmesinin gerekçesini de açıklanmış. Gayet anlamlı:

"In sending his best wishes for the project to its coordinator, Sandro Sassoli, Italian Prime Minister Silvio Berlusconi emphasised that, “It is interesting that young students from different countries can get involved in an international project that helps them understand certain aspects of international economic policy, allowing them to prepare for the future monetary union that we hope for.”"

http://www.futureworldcurrency.com/Documents.asp?DocumentAreaID=47&DocumentID=204

Kısaca diyorki; gelecek nesili teşkil eden bugünkü öğrencilerin, dünyanın geleceğini ilgilendiren bu uluslararası projede yer almaları, mevcut gençlerin uluslararası ekonomik politikaları daha iyi anlamalarını ve müstakbel parasal birliğe hazırlanmalarını sağlayacaktır.

Bu vesileyle aklıma geldi. Yakın zamana kadar, yaşadıkları ekonomik sıkıntıların nedeni olarak Euro'yu görerek Euro bölgesinden ayrılmayı önerenlerin seslerinin yükseldiği İtalya'nın bugün müstakbel global para birimi için inisiyatif alınması enteresan geldi. Belki de dünyanın ne kadar hızlı değiştiğinin başka bir göstergesi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.