6 Temmuz 2009 Pazartesi

Global Menkul Günlük yorumundan 2 paragraf

Global Menkul'ün bugün tarihli "Günlük Yatırım Stratejisi" baslıklı raporunun önemli gelişmeler bölümünden dikkat çekici bulduğum 2 paragrafı aşağıya aldım. İlki doların akıbeti, ikincisi dibe (ya da tünelin ışığına) ilişkin ipuçları taşıyor.

"Çin doların küresel ticaret finansmanındaki rolünü azaltmak isterken üç Şangay şirketi ilk defa yuan ile ithalat ve ihracat yapmak üzere sözleşme imzaladı. Shanghai Silk Group, Shanghai Electric Group Co. ve Shanghai Huanyu Import & Export Co, Hong Kong ve Endonezya'daki müşterileri ile 14 milyon yuan (2 milyon yen) değerinde anlaşmalar yaptı. Bank of Communications Co. ve Bank of China Ltd finansman önerdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet, işsizlik seviyesinin henüz ekonomide bugüne kadar yaşanan daralmanın büyüklüğünü tam olarak yansıtmadığını belirterek Euro Bölgesi ve diğer sanayileşmiş ülkelerde işsizliğin artmaya devam edeceğini söyledi. Euronews'a konuşan Trichet, global ekonomik toparlanmanın ailelerin ve işletmelerin tekrar ekonomiye güvenlerini kazanmalarına ve harcamaya başlamalarının önemli olduğunu vurguladı. Trichet, "Şunu söyleyebilirim, gelecek henüz yazılmadı" diye konuştu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.